ROT-avdrag

Att leva i ett kallt hushåll kan bidra till ständiga förkylningar, dåligt humör och många bråk. Det är med andra ord inte något att rekommendera, och det är inte heller något som de flesta av oss önskar uppleva. När du bestämt dig för att investera i bergvärme i Linköping, så skall du veta att du tagit ett stort steg mot ett skönare hem, ett varmare klimat och en bättre gemenskap. Värme är nämligen en grundläggande faktor för att vi som människor skall må bra och trivas. Ett inköp av en värmepump innebär också sänkta energiförbrukningar och lägre värmekostnader. Det betyder att du kommer ha mer pengar över i plånboken vid månadens slut, och att din familj kanske kan göra något roligt tillsammans.

En installation av en värmepump innebär dock en sista kostnad, installationskostnaden, innan du kan luta dig tillbaka och njuta av billigare värme. Dock är det möjligt att sänka även denna kostnad, om du väljer att använda dig av ROT-avdraget. Detta avdrag innebär att arbetskostnaden för installationen av din värmepump halveras, och att du redan vid avslutat arbete bara betalar halva kostnaden. Din hantverkare söker nämligen om avdraget från skatteverket, och detta avdrag står sedan specificerat på din faktura.

Skatteverket i sin tur har förstås enkla krav på dig, men det är krav som inte bör vara något problem om du bott i Sverige de senaste åren och har ett vanligt heltidsjobb. De kräver att du skall vara arton år fylla, och stå som ägare till den fastighet där arbetet skall utföras. De kräver också att du skall ha varit obegränsat skatteskyldig i Sverige det senaste året.

För mer frågor om ROT-avdraget går det bra att kontakta oss på Månsson Rör & Värmepumpar. Det går även bra att kontakta Skatteverket, och direkt höra om dina rättigheter till avdraget.

Kontakta oss